Muziek is onze drive en passie! De Audio Prof is ontstaan als gevolg van een lang gekoesterde wens om audio- en muziekbeleving te delen met anderen. Met onze nieuwe showroom ontstond de mogelijkheid om onze liefde voor High End Audio en Scandinavisch design te combineren. 

Onze focus is steeds meer gericht op audio en sinds 2020 besteden we een groot deel van onze tijd aan het designen en ontwikkelen van actieve luidsprekers. De actieve luidsprekers van Dutch&Dutch, Kef en De Audioprof vormen veelal de basis van ons assortiment en voor veel klanten is interesse in actieve luidsprekers de reden voor een eerste luisterbezoek.

Een audio-installatie bestond tot niet heel lang geleden uit een lange keten apparatuur. Voorversterker, cd-speler, eindversterker, kabels en wellicht een aparte dac of voeding. Wat ons betreft is minder apparatuur: beter, esthetischer, prijs kwaliteit verhogend en bovendien behoorlijk ruimtebesparend! In de meeste gevallen bestaat een high end actieve stereo-installatie uit actieve luidsprekers met een voorversterker. De voorversterker die wij adviseren heeft veelal alle functies aan boord om hoogwaardig audio af te spelen. Voor veeleisende installaties wil men werken met een geballanceerde signaaloverdracht. Waar dat in de meeste winkels uitzondering is raden wij dit standaard aan en zorgen wij ook dat dit eenvoudig te implementeren is. De voorversterkers die wij aanbieden hebben de mogelijkheid om geballanceerd analoog, of zelfs digitaal signaal door te zetten naar de actieve speakers. Hierdoor behouden we de maximale audio resolutie met minimale ruis.