AP COAX MONITOR

Magnesium De materialen waaruit de monitor is opgebouwd zijn zorgvuldig samengesteld. De kast is van een houtvezel-epoxy compound gemaakt, wat zorgt voor een goede interne demping en een supersterke solide constructie met een massa en stijfheid die nodig is om de impact van de woofers te weerstaan en resonanties uit het middengebied tegen te gaan. De COAX driver is het paradepaardje van deze monitor. Van alle coax-drivers die ontwikkeld zijn is deze magnesium middentoner en tweeter bij verreweg “the best you can get”

Woofers: dual 8 inch impuls gecompenseerd behandeld papier conus
Middentoner: 7 inch alu-magnesium conus met neodymium magneet
Tweeter: 1 inch alu-magnesium dome
Versterking in watts: 250 woofers / 250 middentoner / 100 tweeter
DSP: 9 band equalizer filtermogelijkheden voor “in-room” laagoptimalisatie
crossover frequenties in Hz: 175/2000 24dB/octaaf Linkwitz Riley

Nederland Designed en gebouwd in Nederland. De fabricage van de coax monitor gebeurt “in eigen huis” met componenten uit landen als Noorwegen en Nederland. Voor custom afwerkingen maken wij gebruik van lokale vakmensen. 

Fullrange De Coax monitor heeft 3 presets voor diverse filterafstemmingen. Onder preset #1 gedraagt de speaker zich als een volwaardige fullrange weergever met een -6dB punt op 30Hz en een gunstige afval van 12dB/octaaf. Onder preset #2 ligt het -6dB punt op 40 Hz. Kleinere ruimtes hebben veelal staande golven in het gebied van 30-40Hz en met dit filter kan vaak een heel prettige laagweergave gerealiseerd worden. Preset #3 is geoptimaliseerd om op 60Hz te crossen met één of twee subwoofers. Gekoppeld aan de AP 15 subwoofer(s) heeft dit compacte systeem een grote dynamiek. 

Aansluiten en volumeregeling Wanneer een gebruiker een sellectief aantal bronnen heeft om aan te sluiten is te werken zonder voorversterker. De monitors hebben de volgende ingangen en uitgangen: Analoog gebalanceerd xlr input/through, cinch RCA input, digitaal AES input/through, spdif input/through, optical input. Afstandsbediening voor volume en bronselectie. 

De AP COAX MONITOR is een actieve, compacte, zeer neutrale en muzikale monitorluidspreker met een frequentiebereik dat normaal alleen met veel grotere vloerstaanders haalbaar is. De Audio Prof heeft de speaker zelf ontworpen en geassembleerd, waardoor op de samenstelling van deze monitors geen kosten zijn bespaard. Het is hierdoor mogelijk om een hoge prijs-kwaliteitsverhouding aan te bieden en de afwerking in samenspraak met de klant vorm te geven. Verschillende kleuren en materialen zijn mogelijk, waardoor de speaker perfect in uw inrichting zal passen. 

De monitors presteren wat ons betreft uitzonderlijk goed in vergelijking tot veel van zijn duurdere concurrenten. We nodigen u graag uit bij ons in de studio om de kwaliteit van deze fullrange monitor zelf te ervaren.

Puntbron Het compacte formaat is niet alleen uit esthetische overwegingen, maar dient een belangrijker doel; het creëren van een puntbron. De woofers en coax drivers zijn dusdanig opgesteld en in fase geregeld dat de plaatsing van muziek subliem is.

Labyrint De COAX MONITOR is voorzien van een uitgedacht binnenwerk van verschillende kamers welke qua vormgeving afgeleid zijn aan de ‘Reeks van Fibonacci’. De kast bestaat uit verschillende lagen met verschillende diktes welke door een computergestuurde freesmachine met uiterste precisie worden gevormd. Vanwege het uitgedachte labyrint is de monitor vrij van resonanties en interne staande golven. Hier helpt het compacte formaat weer bij aan het minimaliseren van interne staande golven en kastresonanties. 

‘Custom made High end’ home en studio active  coax monitor. 

prijs zoals afgebeeld in 2 comp matzwart met corian front  € 3750,00 incl. btw per stuk

In overleg is veel mogelijk als het aankomt op de afwerking. Stel dat een eikenhouten afwerking gewenst is, een afwerking in een metallic lak of een eigen inbreng dan denken we graag met u mee!

Surround opstelling en montage is goed mogelijk, omdat de monitors voorbereid zijn voor een afwerking met een muursteun.